Loader
Τιμητικός Τόμος για τον Κ. Μενουδάκο
15662
post-template-default,single,single-post,postid-15662,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Τιμητικός Τόμος για τον Κ. Μενουδάκο

Έχοντας επίγνωση της κατεξοχήν νομολογιακής φύσης και προέλευσης του ελληνικού δικαίου του περιβάλλοντος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Δικαίου του Περιβάλλοντος είχε αποφασίσει κατά το πρόσφατο παρελθόν να τιμήσει, με την έκδοση τιμητικού τόμου, τον δικαστή, το όνομα του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την περιβαλλοντική νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας τις δύο τελευταίες δεκαετίες: Τον Πρόεδρο του ΣτΕ ε.τ., κ. Κ. Μενουδάκο.

 

Την υλοποίηση του εκδοτικού εγχειρήματος ανέλαβε η νυν Πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Αικ. Σακελλαροπούλου, καθώς και οι Αντιπρόεδροι της Εταιρείας, κ.κ. Γλ. Σιούτη και Ιω. Κουφάκη, οι οποίες είχαν και την επιμέλεια. Το έργο αποτελείται από 28 συνδρομές νομικών εγνωσμένης αξίας προερχόμενων από όλο το φάσμα της επιστήμης του δικαίου (δικαστές, μέλη του ΝΣΚ, μέλη ΔΕΠ και δικηγόρους), οι οποίες καλύπτουν το σύνολο, σχεδόν, της θεματικής, στην οποία εκτείνεται η περιβαλλοντική νομολογία του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά την περίοδο της προεδρίας του τιμωμένου.

 

Η παρουσίαση του τιμητικού τόμου πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Εταιρεία στο Γαλλικό Ινστιούτο Αθηνών στις 15.6.2016. Τον τιμητικό τόμο παρουσίασαν οι κ.κ. Π. Πικραμμένος, τέως Πρωθυπουργός, Πρόεδρος ΣτΕ ε.τ., Ιω. Καράκωστας, ομότιμος καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, και Αν. Παπαδημητρίου- Τσάτσου, δικηγόρος, Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Αικ. Σακελλαροπούλου.

 

Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση

 

Πατήστε το σχετικό εικονίδιο για να κατεβάσετε τα περιεχόμενα του βιβλίου